آشنایی با انواع آرد و کاربرد آن در صنعت کیک و شیرینیپزی

آشنایی با انواع آرد و کاربرد آن در صنعت کیک و شیرینیپزی
یکی از عناصر اصلی کیکپزی و شیرینیپزی، آرد است. آرد جزء جدانشدنی از پخت انواع کیک و شیرینی هست. اگر یک بار برای درست کردن شیرینی یا کیک در اینترنت جستجو کرده باشید، می بینید که کیکسازهای حرفه ای و کسانی که شیرینی پزی میکنند، دستهبندیهای جداگانهای برای انواع آرد دارند. این آردهای مختلف، هر یک در موارد مختلفی استفاده شده و ویژگیها و کاربردهای جداگانه ای دارند. در واقع، کیفیت شیرینی و کیک های مختلف تا حد زیادی به نوع آرد آن و آشنایی با نحوه استفاده از آرد بستگی دارد. با ما همراه باشید تا در مجله کیک آنلاین با انواع آرد و کاربرد آن در صنعت کیک و شیرینیپزی آشنا بشید و نحوهی استفادهی آنها مورد بررسی قرار بدهیم.
پروتئین های موجود در آرد
هر آرد دارای پروتئین متفاوتی است و این یکی از عوامل اصلی تمایز بین انواع آرد است. محتوای پروتئین آن چیزی است که بافت، ساختار، دانه های خرد شده یک محصول پخته شده از آرد را تعیین میکند. ارزش پروتئین در هر آرد خاص، میزان هیدراتاسیون مورد نیاز و قدرت خمیر تشکیل شده توسط آرد را تعیین میکند. هر چه میزان پروتئین بالاتر باشد، هیدراتاسیون آن بیشتر است.
انواع آردها برای کیک، شیرینی و نان
آرد همه منظوره:
به عنوان آرد سفید نیز شناخته میشود و معمولاً از مخلوطی از گندم سفت و نرم تشکیل میشود. سبوس که لایه بیرونی دانه گندم است و جوانه که قسمت داخلی دانه است حذف میشود و آرد نرمتری و سفیدتری به نسبت آردهای دیگر است. بنابراین برای ۱۰۰ گرم آرد همه منظوره ۱۰ گرم پروتئین دارد و همانطور که از نام آن پیداست می توان از آن برای هر چیزی از کیک، کلوچه، کیک تا نان، بیسکویت و پیتزا استفاده کرد.
آرد گندم کامل:
شاید رایج ترین و شناخته شده ترین نوع آردی که همه با آن آشنایی داریم، آرد گندم باشد. در واقع همه با شنیدن واژه آرد، به یاد همان آرد گندم تهیه شده از آسیاب کردن گندم خواهیم افتاد. اکنون بر خلاف آرد تصفیه شده همه منظوره، آرد گندم کامل تصفیه نشده، سرشار از فیبر است و حاوی هر سه هسته گندم، اندوسپرم و پروتئین است. برای استفاده در هر دستور پخت کیک و شیرینی مناسب نمیباشد. معمولاً برای تهیه برخی از نانها، شیرینی نخودچی استفاده میشود.
آرد نان:
آرد نان، آردی با محتوای پروتئین بالاتر از ۱۲ تا ۱۴ گرم در هر ۱۰۰ گرم آرد است. به دلیل پروتئین بالا خاصیت ارتجاعی خمیر بیشتر است. این نوع آرد خاص برای تهیه نان یا هر چیزی که نیاز به بافت جویدنی دارد استفاده می شود. اکنون برای به دست آوردن آن بافت جویدنی، آرد نان باید به اندازه کافی ورز داده شود تا گلوتن ایجاد شود. تفاوت اصلی بین آرد همه منظوره و آرد نان در محتوای پروتئین خود است. می توان از همه منظوره استفاده کرد تا اساساً هر چیزی که سبک و مطبوع باشد درست شود، از طرف دیگر آرد نان فقط برای نان استفاده میشود.
آرد بادام:
آرد بادام اساساً یک آرد آجیل آسیاب شده است که دارای پروتئین بسیار بالایی است که از ۱۹ گرم تا ۲۱ گرم پروتئین در هر ۱۰۰ گرم آرد بادام متغیر است. از آنجایی که محتوای پروتئین در بادام بسیار زیاد است، دستورالعملهایی که از آرد بادام استفاده میکنند معمولاً محتوای مایع بالاتری دارند. بادام هایی که برای تهیه این آرد استفاده می شود پوست ندارند و اغلب سفید میشوند.
اکنون میتوانید این را در اکثر سوپرمارکت ها تهیه کنید. در حالی که آرد بادام از نظر بافت ریزتر است. آرد بادام که می تواند در خانه تهیه شود، انواع درشتی از آن است. می توانید به سادگی بادام را در غذاساز خود مخلوط کنید و غذای بادام خانگی تهیه کنید. هر ۱۰۰ گرم از این آرد دارای ۲۰ گرم کربوهیدرات است. این آرد خوشمزه به دلیل کربوهیدرات کمی که نسبت به آرد سفید دارد، علاوه بر پیروان رژیم کتوژنیک و کاهش وزن، برای افراد دیابتی و یا کسانی که میخواهند سبک زندگی خود را به سالمخواری تغییر دهند، مناسب است. از این آرد میتوانید برای تهیهی انواع بروانی استفاده کنید.
آرد جو دو سر:
امروزه میبینیم که کارخانههای مختلفی از آرد جو برای تهیه شیرینی و بیسکویتهای رژیمی استفاده میکنند. دلیل این امر نیز، نقش جو و مصرف آن در پیشگیری از بیماریهایی مانند چاقی و دیابت است که حتی میتواند در پیشگیری از بیماریهای قلبی نیز مؤثر باشد. نانهای جو نیز در اشکال مختلفی تهیه شده و افراد زیادی آن را جایگزین نانهای معمولی مصرفی خود کردهاند.
آرد ذرت:
از ذرت خام نیز میتوان یک نوع آرد بسیار مقوی و پرکاربرد را تهیه کرد. معمولاً آرد ذرت مانند آردهای تهیه شده از گندم و یا آردهای دیگر، نرم نیست و انواع مختلف آن، درصدهای مختلفی از سختی را دارد. رنگ این نوع آرد نیز کمی با آردهای دیگری که میشناسیم، متفاوت است. به طور معمول، آرد ذرت را در تهیه شیرینیهای شربتی میتوان استفاده کرد البته می توانید اگر سختی این نوع آرد را دوست ندارید، نشاسته ذرت را جایگزین این آرد کنید. آرد ذرت، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار بوده و مصرف آن بسیار مفید است.
آرد برنج:
از برنج سفید نیز میتوان یک نوع آرد بسیار پرکاربرد تهیه کرد. آرد برنج، بعد از آرد گندم یکی از پرکاربردترین انواع آردها است که حتی می توان این دو را با هم جایگزین کرد. تنها مصرف آرد برنج در مصرف بعضی از مواد غذایی است که در تهیه آنها استفاده میشود. از آرد برنج بیشتر در تهیه سوپ، فرنی، شیرینی برنجی استفاده میشود.
در این مقاله سعی کردیم به شناخت انواع آردها و کاربردهای آن بپردازیم. امیدواریم به شما عزیزان در هنگام تهیهی شیرینی، کیک و نان کمک کرده باشد.
ممنون از توجه شما
منابع:www.bakewithshivesh.com
ترجمه و تهیه شده توسط تیم کیک آنلاین
همراهی شما در صفحات اجتماعی کیک آنلاین باعث خوشحالی ما خواهد بود.